Akıllı Telefonlar Hakkında Doğru Kabul Edilen 8 Yanlış Bilgi

0 61

Bugün, telefonlar konusunda doğru kabul edilen 8 popüler yanlış bilgiyi çürütüyoruz.

Günümüzde teknolojinin yeri yadsınamaz şekilde büyümüş, akıllı telefonlar önemli bir konuma gelmiştir. Teknoloji dünyasının son kullanıcılarla en büyük çatışma noktası tahmin edebileceğiniz üzere söylentilerdir. Şirketler, kullanıcılar için yararlı işler yapmaya zaman harcarken kullanıcılar doğru kabul edilen ancak yanlış olan söylentilere daha fazla inanır ve onlar doğrultusunda hareket ederler. Akıllı telefon dünyası için de bu durum pek değişik sayılmaz. Gelin doğru bildiğimiz yanlışlara beraber bakalım. Söylentilere son verelim.

telefonlar

1) Arka planda çalışan uygulamalar, telefonu yavaşlatır.

Bu durum karşısında eğer telefon çok yavaşlayarak çalışmaz hale gelirse zaten otomatik olarak buna sebep olan uygulamanın çalışması durdurulacaktır. Teknik olarak baktığımızda bunun bir yanlış olmadığını düşünebiliriz. Ancak durum düşündüğümüz gibi değil. İos ve

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar, çoklu kullanımın kolay hale gelmesi ve uygulamalar arasında geçişin hızlı olması için uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermektedir. Aksine uygulamayı sürekli kapatıp tekrar girmek telefonunuzu yavaşlatacaktır. Zaten işinize yaramayacak uygulamaları arka planda açık tutmanın pek de bir anlamı yok. Zira; telefonlar belirli sayıda uygulamanın çalışmasına izin veriyor.

2) Telefonu tekrar şarj etmeden önce şarjını bitirin.

Bu durum Lityum-ion piller için geçerli değildir. Bu nedenle tamamen bitmeden yani içinde şarj varken bile yeniden doldurulabilir. Piyasada bilindik markaların şarj makinalarını kullanmak hiçbir sıkıntı yaşatmaz. Hatta; bu durum telefonunuzun bataryasının daha fazla performans göstermesini sağlayabilir. İnternette bu konuda çok yanlış bilgiler dolaşıyor ve insanlar, telefonlarını nasıl şarj edecekleri konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyorlar.

bitenşarjkytkse

3) Telefonunuz ile gelen orijinal şarj aletini kullanmazsanız, telefonunuz bozulur.

Telefonları doğru şarj etmek çok önemlidir. Eğer hatalı bir şekilde telefon şarj ediyorsanız, telefon bataryasına büyük zararlar verebilirsiniz. Sadece batarya da değil, aynı zamanda telefon sağlığına ve hatta kendi sağlığınıza bile zarar verebilirsiniz Bu doğru bilinen yanlış da teknik özellik konusunda olduğu gibi firmaların daha fazla kullanıcıyı kendilerine çekmek amacıyla yaydığı söylentilerden birisi.

şarjlarkytkse

Şarj aleti konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şarj kablosunu üreten firmanın güvenlik standartlarına uyup uymadığı. Eğer; telefonunuzun orijinal şarj aleti kullanılmaz hale geldiyse ve yeni bir şarj aleti satın alacaksanız, mutlaka iyi bir araştırma yapmanızı öneririz.

4) Her gece uyurken telefonu şarja takmak çok yanlıştır.

Sanılanın aksine bu yaptığınız zararlı değil. Telefonlarda şarj ile ilgili doğru bilinen bu yanlış aslında eskiden geçerliydi. Eski piller elektriğe bağlı kaldığı sürece depolanmaya zorlandığı için çizilebiliyordu. Ancak günümüzde bu sorun çözüldü ve piller şarj olduktan sonra otomatik olarak şarj işlemini kesmeye başladı. Yani artık günümüzde geceleri rahatlıkla telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

gctlfkytkse

5) Daha yüksek teknik özelliklerin anlamı daha iyi performanstır.

Şirketlerin son kullanıcılara sundukları yüksek teknik özellikler genel olarak pazarlama amaçlıdır. Teknik özellikleri bakımında en iyi telefon olarak bilinen iPhone 6 bile Note 4’ün karşısında bazen kötü performans gösterebilmektedir. Aslında teknik özellik konusu tamamen kullanıcı alışkanlıkları ile alakalı.

tknkozlk

6) Küçük ekranlı telefonlar daha çok tercih ediliyor.

Kendimizi kandırmayalım, eskiden az işlevi olan ama büyük olan cihazlar varken herkes küçüklerine yöneldi bu bir gerçek ama artık ekranlar hiç olmadığı kadar büyük ve işlevsel. Kullanıcılar da buna alışmış ve alışkanlıklarını değiştirmiş durumda her ne kadar taşıması zor olsa da artık büyük telefonlar daha çok tercih ediliyor.

kytksetwlefonbykkck

7) Telefonu şarj olurken kullanmamalıyız.

“Telefon şarja takılı iken kullanmayın” şeklindeki uyarı orijinal şarj aleti ve batarya kullandığınız sürece sorun olan bir kullanım değildir ve şarja takılı dizüstü bilgisayar kullanmak ile aynıdır.

srjtlfkytkse

Telefonunuzda orijinal ya da lisanslı batarya ve şarj aleti kullandığınız sürece şarj cihazı bağlıyken de kullanımınıza devam etmenizde bir sakınca yoktur.

8) Otomatik parlaklık ayarı bataryayı korur.

Bu özellik teknik olarak telefonlarda dikkati çeken en mükemmel özellik diyebiliriz. Ancak batarya ömrünü uzatması konusu son derece yanlıştır. Otomatik olarak ayarlanan parlaklık, ortama göre sensörlerin sürekli çalışmasını sağladığı gibi telefonun CPU tüketiminin daha fazla olmasına sebep olur. Bu da telefonun batarya ömrünün daha da kısalması anlamına geliyor.

kytksetlf

Burada verdiğimiz bilgilere dayanarak söylentileri kulak ardı etmenizi, telefonlar hakkında kafanıza takılan sorulara cevabı araştırarak bulabileceğinizi belirtmek isteriz. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.